اعلام رتبه بندی جدید دانشگاه های جهان

.:خبر گذاری جلب نیوز:.

برگ درختان سبز در نظر هوشیار هر ورقش دفتریست معرفت کردگار

اعلام رتبه بندی جدید دانشگاه های جهان

سرپرست پايگاه استنادي علوم جهان اسلام (ISC)از رتبه بندی جدید دانشگاههای جهان خبر داد و گفت: دانشگاه تهران رتبه مناسبی کسب کرده است.
به گزارش آموزش نیوز ، جعفر مهراد رييس مرکز منطقه اي اطلاع رساني علوم و فناوري و سرپرست پايگاه استنادي علوم جهان اسلام (ISC) گفت: دانشگاه ژئوژياتنگ واقع در شانگهاي چين از سال 2004 ميلادي بر اساس معيارها و شاخص هاي کاملا کمي، دانشگاه هاي جهان را رتبه بندي مي کند.

نتايج رتبه بندي سال جاري ميلادي توسط اين نظام رتبه بندي بين المللي منتشر شد.

*برترین دانشگاههای جهان

مهراد گفت: بر اساس اين رتبه بندي دانشگاه هاروارد مقام اول جهان را به دست آورده است که در بين دانشگاه هاي ايالات متحده آمريکا نيز حائز رتبه اول است. رتبه هاي دوم تا پنجم به ترتيب مربوط است به دانشگاه هاي استنفورد، انستيتو فناوري ماساچوست، دانشگاه کاليفرنيا در برکلي و دانشگاه کمبريج انگلستان. به گفته مهراد اين دانشگاه ها درسطح ملي به ترتيب رتبه هاي 2، 3، 4 و 1 را بدست آورده اند.

رتبه هاي 6 تا 10 متعلق است به انستيتو فناوري کاليفرنيا، دانشگاه پرينستون، دانشگاه کلمبيا، دانشگاه شيکاگو و دانشگاه آکسفورد در انگلستان.

سرپرست پايگاه استنادي علوم جهان اسلام (ISC) افزود: به طوريکه ملاحظه مي کنيد در بين 10 دانشگاه تراز اول جهان، 2 دانشگاه يعني دانشگاه کمبريج و آکسفورد با احراز رتبه هاي 5 و 10 به کشور انگلستان و مابقي به ايالات متحده آمريکا تعلق دارند.

وي خاطرنشان ساخت: رتبه هاي 11 تا 19 نيز به دانشگاه هاي آمريکا مربوط مي شود و اين دانشگاه ها عبارتند از: ييل، يو سي ال ای، کورنل، پنسيلوانيا، دانشگاه کاليفرنيا در سان ديه گو، واشينگتن، جانز هاپکينز، دانشگاه کاليفرنيا در سانفرانسيسکو و ويسکانين در ماديسون.

وي ادامه داد: رتبه 20 جهان مربوط به دانشگاه توکيو است که در سطح ملي نيز حائز مقام اول است. در بين رتبه هاي 21 تا 30، انستيتو فدرال فناوري زوريخ در سوئيس بعد از دانشگاه کمبريج و آکسفورد با کسب رتبه 23، در واقع سومين دانشگاه قاره اروپا است که در اين رتبه بندي خودنمايي مي کند. اين انستيتو نيز در بين دانشگاه ها و مراکز تحقيقاتي سوئيس حائز رتبه اول مي باشد.

چهارمين دانشگاه اروپا، دانشگاه امپريال کالج علوم، فناوري و پزشکي انگلستان است که در جايگاه 24 نشسته است. از قاره آسيا دانشگاه کيوتو در ژاپن حائز رتبه 26 است. در فاصله رتبه هاي 21 تا 30 تنها دانشگاهي که از کانادا حضور دارد، دانشگاه تورنتو مي باشد که موفق به کسب رتبه 27 جهان شده است. اين دانشگاه در سطح ملي نيز حائز رتبه نخست مي باشد. از رتبه 31 تا 36 دانشگاه هاي تراز اول جهان مجددا به آمريکا تعلق دارد که شامل دانشگاه واشينگتن در سنت لوئيس، دانشگاه راکفلر، دانشگاه کلرادو در بولدر، دانشگاه کاليفرنيا در سانتا باربارا، دانشگاه تکزاس در آستن و دانشگاه دوک مي باشد.

به گفته مهراد نخستين دانشگاه فرانسه با کسب رتبه 37 جهان، دانشگاه پاريس 2 است که در بين دانشگاه هاي اين کشور حائز مقام نخست است.

دومين دانشگاه کانادا در اين رتبه بندي دانشگاه بريتيش کلمبيا است که مقام 39 جهان را بدست آورده و در سطح ملي نيز حائز رتبه دوم مي باشد.

*وضعیت دانشگاههای اروپا در رتبه بندی جدید

رييس مرکز منطقه اي اطلاع رساني علوم و فناوري ادامه داد: پنجمين دانشگاه انگلستان نيز در اين رتبه بندي که در جايگاه 40 نشسته است، دانشگاه منچستر است. سومين کشور اروپا که دانشگاه هاي آن در اين رتبه بندي موفق به اخذ رتبه شده است، انستيتو کارولينسکا واقع در کشور سوئد است. اين دانشگاه در بين دانشگاه هاي سوئد حائز مقام نخست مي باشد

دانشگاه پاريس 6 به نام پي ير و ماري کوري در فرانسه دومين دانشگاه اين کشور در جايگاه 42 دانشگاه هاي تراز اول جهان قرار دارد.

پنجمين کشوري که از قاره اروپا در بين 500 دانشگاه تراز اول جهان حضور دارد دانشگاه کپنهاک در دانمارک است. رتبه اين دانشگاه 44 مي باشد. سپس دانشگاه ملي مونيخ و دانشگاه هايدلبرگ در آلمان با رتبه هاي 53 و 62 قابل توجه است.

*وضعیت دانشگاههای خاورمیانه و آسیا

سرپرست ISC افزود: دانشگاه عبري و انستيتو فناوري در فلسطين اشغالي دو دانشگاه نخست خاورميانه هستند که به ترتيب رتبه هاي 53 و 78 را به دست آورده اند. از قاره آسيا مجدداً از کشور ژاپن دانشگاه هاي اوزاکا و ناگويا سومين و چهارمين دانشگاه هاي اين کشور هستند که موفق به کسب رتبه هاي 83 و 96 جهان شده اند.

مهراد افزود: دانشگاه ملي تايوان، دانشگاه ملي سنگاپور، دانشگاه ملي سئول و دانشگاه تل آويو در سرزمين هاي اشغالي، دانشگاه هاي توهوکو و انستيتو فناوري توکيو در ژاپن از دانشگاه هاي ديگر قاره آسيا هستند که رتبه آنها در دامنه اي بين 101 تا 150 قرار دارد. در اين دامنه 3 دانشگاه نيز شامل بن، فرانکفورت و گوتينگن از جمهوري فدرال آلمان موفق به اخذ رتبه شده اند.

*وضعیت دانشگاههای استرالیا

سرپرست ISC ادامه داد: در قاره استراليا دانشگاه هاي ملبورن، ملي، سيدني و وسترن استراليا به ترتيب رتبه هاي 57، 64، 93 و 96 را به دست آورده اند چهارمين دانشگاه اين قاره يعني نيوساوت ولز در دامنه اي بين 101 تا 150 قرار دارد.

*وضعیت دانشگاههای آمریکای جنوبی و مرکزی

به گفته مهراد از قاره آمريکاي جنوبي دانشگاه سائوپولو در برزيل نخستين دانشگاه اين قاره است که رتبه اي بين 101 تا 150 مي باشد.

در آمريکاي مرکزي دانشگاه ملي مکزيک که رتبه نخست اين کشور را نيز در دست دارد در دامنه اي بين 151 و 200 قرار دارد.

*چین در رتبه بندی جدید دانشگاهها

مهراد افزود: دو دانشگاه نخست کشور چين که انجام دهنده اين رتبه بندي در سطح جهان است شامل دانشگاه پکن و دانشگاه ژائو ژياتنگ (عامل رتبه بندي) داراي رتبه هايي بين دامنه 151 تا 200 مي باشند.

سومين و چهارمين دانشگاه اين کشور عبارت است از دانشگاه چيني هنگ کنگ و دانشگاه هنگ کنگ که ازهمان رتبه برخوردار مي باشند.

*رتبه بندی دانشگاه های خاورمیانه و جهان اسلام

در منطقه خاور ميانه و در بين کشورهاي اسلامي دانشگاه ملک مسعود موفق به کسب رتبه اي بين 201 تا 300 شده است دو دانشگاه ديگر اين کشور که رتبه آنها در دامنه اي بين 301 تا 400 قرار دارد عبارت است از دانشگاه ملک عبدالعزيز و دانشگاه نفت و معدن ملک فهد. در قاره آفريقا نخستين دانشگاهي که موفق به حضور در رتبه بندي شانگهاي شده است دانشگاه کيپ تاون مي باشد که رتبه آن نيز در دامنه بين 201 تا 300 قرار دارد.

مهراد ادامه داد: نخستين دانشگاه جمهوري اسلامي ايران که موفق به حضور در رتبه بندي شانگهاي شده است دانشگاه تهران است که در دامنه اي بين 301 تا 400 قرار دارد.

از کشورهاي نوظهور علمي و در حال توسعه که رتبه اي همسان با رتبه جمهوري اسلامي ايران دارد کشور هندوستان است که انستيتو علوم هند در حالي که مقام نخست کشور هندوستان را در دست دارد در اين رتبه بندي در جايگاهي بين 301 تا 400 نشسته است. مصر سومين کشور اسلامي است که بعد از عربستان سعودي و جمهوري اسلامي ايران قرار دارد و رتبه آن در دامنه اي بين 401 تا 500 مي باشد.

مهراد افزود: در رتبه بندي شانگهاي در سالهاي قبل رتبه دانشگاه هاي ترکيه همواره پيشتر از جمهوري اسلامي ايران بوده که امسال دانشگاه استامبول بعد از دانشگاه تهران قرار گرفته و رتبه اين دانشگاه در دامنه اي بين 401 و 500 مي باشد.

*جایگاه مناسب دانشگاه تهران در رتبه بندی جدید

مهراد در ارتباط با دانشگاه تهران که با کسب رتبه در اين نظام رتبه بندي بين المللي افتخار بزرگي را براي جمهوري اسلامي ايران کسب کرده است گفت: دانشگاه تهران از سال 2009 موفق شده است تا رتبه اي درخور توجه در بين 500 دانشگاه جهان که مورد رتبه بندي نظام رتبه بندي شانگهاي مي باشد بدست آورد.

وي گفت: دانشگاه تهران در سالهاي 2009 تا 2010 به ترتيب رتبه اي بين 402 تا 501 و 401 تا 500، در سال 2011 رتبه اي بين 301 تا 400 بدست آورد. امتياز اين دانشگاه در سال 2012 بسيار چشمگير است و در مقايسه با سالهاي اعلام شده رتبه اي بين 301 تا 400 بدست آورده است که نشان دهنده پيشرفت هاي علمي و تحقيقاتي اين دانشگاه در بين کشورهاي جهان مي باشد.

*وضعیت دانشگاههای کشور در رتبه بندی جهانی در حوزه علوم کامپیوتر

وي گفت: از نظر موضوعي نيز دانشگاه تهران در رشته علوم کامپيوتر در سال 2012 رتبه اي بين 151 تا 200 بدست آورده است.

وي افزود رتبه دانشگاه صنعتي شريف در رشته کامپيوتر بالاتر از دانشگاه تهران است و اين دانشگاه موفق شده است رتبه اي بين 101 تا 150 بدست آورد. سومين دانشگاه ايران که در رشته علوم کامپيوتر در بين 200 دانشگاه تراز اول جهان خودنمايي مي کند دانشگاه اميرکبير است که در رتبه اي بين 151 تا 200 قرار دارد.

در پايان اين مصاحبه مهراد افزود: درحالي که نظام رتبه بندي شانگهاي دهمين سال رتبه بندي خود را پشت سر مي گذارد، در يک جمع بندي مي توان گفت که 10 دانشگاه برتر جهان عبارتند از هاروارد، استندفورد، MIT، برکلي، کمبريج، کال تک، پرينستون، کلمبيا، شيکاگو و آکسفورد. دانشگاه توکيو در ژاپن رتبه 20 جهان و برترين دانشگاه در بين دانشگاه هاي آسيايي را بدست آورده است.

وي ادامه داد: انستيتو فني زوريخ در سوئيس و پس از آن پاريس 2 و دانشگاه پير و ماري کوري هرسه در قاره اروپا به ترتيب رتبه هاي 23، 37 و 42 را بدست آورده اند. تعداد دانشگاه هاي برتر انگلستان 38 مورد است

مهراد افزود: رژيم اشغالگر قدس و استراليا، تعداد دانشگاه هاي برتر خود را در بين يکصد دانشگاه برتر جهان در سال 2012 ميلادي افزايش داده اند. سه دانشگاه رژيم اشغالگر قدس در بين يکصد دانشگاه برتر جهان مشاهده مي شود.

سرپرست ISC خاطرنشان ساخت: کشور چين به انضمام هنگ کنگ و تايوان داراي 42 دانشگاه در بين 500 دانشگاه برتر جهان مي باشد. هيچ يک از دانشگاه هاي چين در بين يکصد دانشگاه برتر جهان قرار ندارد. دانشگاه بلگراد در صربستان، چهل و سومين کشوري است که براي نخستين بار جزو 500 دانشگاه برتر جهان است.



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





[ جمعه 4 مرداد 1392برچسب:,

] [ 3:3 ] [ عرفان ]

[ ]

مجله اینترنتی دانستنی ها ، عکس عاشقانه جدید ، اس ام اس های عاشقانه